SHANGHAI-LEKSIKON
Papirjagten

Papirjagt var en særlig sport til hest for Shanghais overklasse. Den blev planlagt af ”The Shanghai Papirhunt Club”, som var en klub for de britiske og andre hvide vestlige nationaliteter grundlagt i 1863. skabe Papirjagten var et alternativ til de rævejagter, man dyrkede i Storbritannien.. Man sendte en rytter afstedsom skulle smide farvet papir efter sig for at danne et spor, som andre rytter så kunne jage.

The Papirhunt Club var en meget eksklusiv klub, som tiltrak unge, velansete mænd fra de øvre lag i Shanghai som fxbankfolk og diplomater I 1929 fik kvinder og nogle få kinesiske forretningsmænd dog også lov at deltage.

Selve jagten fandt sted på små kinesiske ponyer og foregik ude i Shanghais omkringliggende landområder.Dette resulterede i flere konflikter med de lokale bønder, hvis marker, veje, og i nogle tilfælde også familiegravsteder, led under de mange ryttere, der tordnede forbi. I et forsøg på at komme disse konflikter til livs forsøgte klubben at betale de lokale kinesiske myndigheder for  reparationerne.Protesterne blev dog ved, og rytterne kunne både opleve demonstranter stående ved startlinjen og bønder, der ude på ruten kastede med sten og lagde forhindringer ud for hestene. De hvide immigranter anså det dog som en ret at afholde angementer som disse, og de beskyldte demonstranter for at være entenkriminelle eller politiske ekstremister.


Danish language flag  English language flag

Shanghai Modern Left
Shanghai Modern Menu Left
 

Shanghai Modern Menu Right

Shanghai Modern Title
X


Fatal error: Uncaught TypeError: count(): Argument #1 ($value) must be of type Countable|array, string given in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php:369 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 369