SHANGHAI-LEKSIKON
Hundevæddeløb

Hundevæddeløb var en populær kilde til morskab og gambling i det gamle Shanghai. Hunde – typisk greyhounds – løb efter en figur formet som en kanin rundt på en bane.

Hundevæddeløbsbanen ”Canidromen” blev bygget i årene 1927-28 i den franske koncession. Foruden væddeløbsbane havde anlægget balsal og sportsfaciliteter. Udover Canidromen var der to andre hundevæddeløbsbaner i byen, begge lokaliseret i den internationale zone – Luna Park, opført af The Greyhound Association Ltd., og The Stadium, opført af The Shanghai Greyhound Racing Club. 

Væddeløbsbanerne var ejet af britiske og franske foreninger, og der blev afholdt løb flere gange om ugen. Tilskuere var der rigeligt af; banerne annoncerede i de kinesiske aviser og uddelte gratis billetter til kineserne, der derfor ofte blev de helt store ofre for gamblingen. Derfor forsøgte den kinesiske regering ad flere omgange at dæmme op for spillene, bl.a. ved at søge at lukke hundevæddeløbsbanerne.

I maj 1929 sendte regeringen en protest til den britiske ambassadør. Det førte i første omgang førte til, at der kun blev afholdt hundevæddeløb i den internationale koncession én gang om ugen. I juli 1930 tog regeringen endnu et skridt og proklamerede, at den ville arrestere alle banernes kinesiske medarbejdere og brugere. Det blev skæbnesvangert for hundevæddeløbet i den internationale koncession, og d. 31. marts 1931 lukkede hundevæddeløbet i Luna Park og The Stadium.

Stemningen mod hundevæddeløb, og gambling i det hele taget blev i de større aviser i Shanghai tiltagende, men væddeløbsbanen i den franske koncession nægtede at følge den kinesiske regerings krav. Canidromen forblev åben frem til 1932.


Danish language flag  English language flag

Shanghai Modern Left
Shanghai Modern Menu Left
 

Shanghai Modern Menu Right

Shanghai Modern Title
X


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 369 En god uddannelse i hjemlandet er det bedste vi kan give vore børn
Skal drengebørnene sikres en god uddannelse og derved en god fremtid, må de væk fra Østen og tilbage til fædrelandets trygge rammer og stærke disciplin.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 404

De fleste kan nikke genkendende til påstanden om, at skolesystemet i Shanghai ikke kan måle sig med en god uddannelse hjemme i Europa eller Amerika. Selvom skolevæsnet er blevet bedre, og flere missionsskoler er grundlagt, kan det ikke nægtes at påstanden er sand – særligt når det gælder en højere uddannelse.

Undervisningen af vore drenge har i bedste fald været mangelfuld og desværre også - for flere af skolernes vedkommende - været fyldt med ukorrekte oplysninger. For pigebørnenes vedkommende kan den slags korrigeres i hjemmet af en forstandig fader, men for drengenes vedkommende er det direkte skadeligt for deres videre uddannelse, og andre løsninger må findes.

Det må derfor stærkt tilrådes, at familierne senderderes poder tilbage til fædrelandets fremtidssikrende skolesystem.

Søren Hein Rasmussen
Christina Maria Jessen

Ying Chen
Sissel Vennike Ditlevsen
Christina Maria Jessen
Carsten Lysbjerg Mogensen
Søren Hein Rasmussen
Rikke Holst Thomsen

Shanghai Modern Title
Shanghai Modern Left

Shanghai Modern Menu Right