SHANGHAI-LEKSIKON
Papirjagten

Papirjagt var en særlig sport til hest for Shanghais overklasse. Den blev planlagt af ”The Shanghai Papirhunt Club”, som var en klub for de britiske og andre hvide vestlige nationaliteter grundlagt i 1863. skabe Papirjagten var et alternativ til de rævejagter, man dyrkede i Storbritannien.. Man sendte en rytter afstedsom skulle smide farvet papir efter sig for at danne et spor, som andre rytter så kunne jage.

The Papirhunt Club var en meget eksklusiv klub, som tiltrak unge, velansete mænd fra de øvre lag i Shanghai som fxbankfolk og diplomater I 1929 fik kvinder og nogle få kinesiske forretningsmænd dog også lov at deltage.

Selve jagten fandt sted på små kinesiske ponyer og foregik ude i Shanghais omkringliggende landområder.Dette resulterede i flere konflikter med de lokale bønder, hvis marker, veje, og i nogle tilfælde også familiegravsteder, led under de mange ryttere, der tordnede forbi. I et forsøg på at komme disse konflikter til livs forsøgte klubben at betale de lokale kinesiske myndigheder for  reparationerne.Protesterne blev dog ved, og rytterne kunne både opleve demonstranter stående ved startlinjen og bønder, der ude på ruten kastede med sten og lagde forhindringer ud for hestene. De hvide immigranter anså det dog som en ret at afholde angementer som disse, og de beskyldte demonstranter for at være entenkriminelle eller politiske ekstremister.


Danish language flag  English language flag

Shanghai Modern Left
Shanghai Modern Menu Left
 

Shanghai Modern Menu Right

Shanghai Modern Title
X


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 369 En god uddannelse i hjemlandet er det bedste vi kan give vore børn
Skal drengebørnene sikres en god uddannelse og derved en god fremtid, må de væk fra Østen og tilbage til fædrelandets trygge rammer og stærke disciplin.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 404

De fleste kan nikke genkendende til påstanden om, at skolesystemet i Shanghai ikke kan måle sig med en god uddannelse hjemme i Europa eller Amerika. Selvom skolevæsnet er blevet bedre, og flere missionsskoler er grundlagt, kan det ikke nægtes at påstanden er sand – særligt når det gælder en højere uddannelse.

Undervisningen af vore drenge har i bedste fald været mangelfuld og desværre også - for flere af skolernes vedkommende - været fyldt med ukorrekte oplysninger. For pigebørnenes vedkommende kan den slags korrigeres i hjemmet af en forstandig fader, men for drengenes vedkommende er det direkte skadeligt for deres videre uddannelse, og andre løsninger må findes.

Det må derfor stærkt tilrådes, at familierne senderderes poder tilbage til fædrelandets fremtidssikrende skolesystem.

Søren Hein Rasmussen
Christina Maria Jessen

Ying Chen
Sissel Vennike Ditlevsen
Christina Maria Jessen
Carsten Lysbjerg Mogensen
Søren Hein Rasmussen
Rikke Holst Thomsen

Shanghai Modern Title
Shanghai Modern Left

Shanghai Modern Menu Right