SHANGHAI-LEKSIKON
Papirjagten

Papirjagt var en særlig sport til hest for Shanghais overklasse. Den blev planlagt af ”The Shanghai Papirhunt Club”, som var en klub for de britiske og andre hvide vestlige nationaliteter grundlagt i 1863. skabe Papirjagten var et alternativ til de rævejagter, man dyrkede i Storbritannien.. Man sendte en rytter afstedsom skulle smide farvet papir efter sig for at danne et spor, som andre rytter så kunne jage.

The Papirhunt Club var en meget eksklusiv klub, som tiltrak unge, velansete mænd fra de øvre lag i Shanghai som fxbankfolk og diplomater I 1929 fik kvinder og nogle få kinesiske forretningsmænd dog også lov at deltage.

Selve jagten fandt sted på små kinesiske ponyer og foregik ude i Shanghais omkringliggende landområder.Dette resulterede i flere konflikter med de lokale bønder, hvis marker, veje, og i nogle tilfælde også familiegravsteder, led under de mange ryttere, der tordnede forbi. I et forsøg på at komme disse konflikter til livs forsøgte klubben at betale de lokale kinesiske myndigheder for  reparationerne.Protesterne blev dog ved, og rytterne kunne både opleve demonstranter stående ved startlinjen og bønder, der ude på ruten kastede med sten og lagde forhindringer ud for hestene. De hvide immigranter anså det dog som en ret at afholde angementer som disse, og de beskyldte demonstranter for at være entenkriminelle eller politiske ekstremister.


Danish language flag  English language flag

Shanghai Modern Left
Shanghai Modern Menu Left
 

Shanghai Modern Menu Right

Shanghai Modern Title
X


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 369 Adspredelse for børn og barnlige sjæle
Plager børnene om morskab og leg? Er Deres mand forlystelsessyg? Så tag en tur i Luna Park!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 404

Luna Park er ikke kun hundevæddeløb og dansested, det byder på  munter adspredelse for hele familien. Her står gøglere, forlystelser og boder i kø for at more, forundre og underholde netop Dem.

Noget for enhver smag

I Luna Park beliggende nær Wayside Road Park i den franske koncession kan børn og voksne adsprede og fornøje sig med alverdens gøgl, forlystelser og opvisninger – og der er noget for enhver smag.

Man kan more sig med pariserhjul, radiobiler og karruseller af enhver slags. Sæt Dem blot til rette i vognene og lad Dem blive drejet, løftet og svinget rundt til stor morskab for både børn og voksne. Men hold fast på Deres hat!

Er De mere tilhænger af at holde fødderne solidt plantet på jorden, kan De lade dem underholde af de forskellige forestillinger, der også er at finde i Luna Park. Her kan især nævnes det Shanghai-kendte loppecirkus, hvor lopperne hopper, danser og trækker små rickshaws af messing. Vovehalsene derimod kan mærke gruen og rædslen, når den stærke mand lader sig ’køre over’ af et fuldt automobil uden at pådrage sig en skramme.

Deres udsendte fra Shanghai Modern havde en morsom dag i Luna Park, og kan på det varmeste anbefale en udflugt hertil.

Søren Hein Rasmussen
Christina Maria Jessen

Ying Chen
Sissel Vennike Ditlevsen
Christina Maria Jessen
Carsten Lysbjerg Mogensen
Søren Hein Rasmussen
Rikke Holst Thomsen

Shanghai Modern Title
Shanghai Modern Left

Shanghai Modern Menu Right