SHANGHAI-LEKSIKON
Papirjagten

Papirjagt var en særlig sport til hest for Shanghais overklasse. Den blev planlagt af ”The Shanghai Papirhunt Club”, som var en klub for de britiske og andre hvide vestlige nationaliteter grundlagt i 1863. skabe Papirjagten var et alternativ til de rævejagter, man dyrkede i Storbritannien.. Man sendte en rytter afstedsom skulle smide farvet papir efter sig for at danne et spor, som andre rytter så kunne jage.

The Papirhunt Club var en meget eksklusiv klub, som tiltrak unge, velansete mænd fra de øvre lag i Shanghai som fxbankfolk og diplomater I 1929 fik kvinder og nogle få kinesiske forretningsmænd dog også lov at deltage.

Selve jagten fandt sted på små kinesiske ponyer og foregik ude i Shanghais omkringliggende landområder.Dette resulterede i flere konflikter med de lokale bønder, hvis marker, veje, og i nogle tilfælde også familiegravsteder, led under de mange ryttere, der tordnede forbi. I et forsøg på at komme disse konflikter til livs forsøgte klubben at betale de lokale kinesiske myndigheder for  reparationerne.Protesterne blev dog ved, og rytterne kunne både opleve demonstranter stående ved startlinjen og bønder, der ude på ruten kastede med sten og lagde forhindringer ud for hestene. De hvide immigranter anså det dog som en ret at afholde angementer som disse, og de beskyldte demonstranter for at være entenkriminelle eller politiske ekstremister.


Danish language flag  English language flag

Shanghai Modern Left
Shanghai Modern Menu Left
 

Shanghai Modern Menu Right

Shanghai Modern Title
X


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 369 Gå til eller i hundene
Mangler De lidt let adspredelse? Morer det Dem at se Guds skabninger yde deres bedste og mærke ophidselsen rulle i blodet? Så besøg Canidromen i den Franske koncession.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 404

fristelse og morskab for det voksne publikum. Her kan De nå de højeste tinder og de dybeste afgrunde på ganske kort tid. Her kan De mærke stemningen og spændingen, når hundene løber med en hastighed, et menneske kun kan drømme sig til.

God til spil

Om De spiller eller ej, vil De mærke hvorledes blodet ruller i kroppen, når hundene halser banen rundt efter lokkedyret. En udflugt til Canidromen er således altid en fornøjelig affære. Ønsker de alligevel at spille, kan en indsats gøres for det ringe beløb af $2 eller $5 – og det øger spændingen betragteligt.

Gå ikke i hundene

Men lad nu blot ikke spillefuglen flyve afsted med dem. Både stor gevinst og stort tab er muligheder, når De indlader dem på spil. Mangen en spiller har mistet hele formuer til ulykke både for den enkelte og familien. Derfor: Gå til hundene, ej i dem.

NB: Ønsker herrerne at medbringe deres fruer, gør redaktionen opmærksom på, at klientellet tæller en stor del kinesere.

Søren Hein Rasmussen
Christina Maria Jessen

Ying Chen
Sissel Vennike Ditlevsen
Christina Maria Jessen
Carsten Lysbjerg Mogensen
Søren Hein Rasmussen
Rikke Holst Thomsen

Shanghai Modern Title
Shanghai Modern Left

Shanghai Modern Menu Right