Astor House Hotel i 1928. Bygningen i neoklassisk barok blev opført i 1846, ganske få år efter at englænderne havde bosat sig, men tydeligvis efter at de første indtægter på opiumshandelen var strømmet ind. Foran bygningen står en sikh-betjent foran til at holde fattigrøvene på afstand.
Astor House Hotel var det første moderne hotel i Kina. Det blev åbnet som Richard’s Hotel i 1846 lige for enden af byens første hovedgade, The Bund. Der ligger bygningen endnu. Det skiftede navn til Astor House Hotel i 1859. Det var fra begyndelsen det mest luxuriøse hotel i Asien, og løbende moderniseringer gjorde, at det beholdt denne position indtil midten af 1920’erne. Så skød endnu finere hoteller op i Shanghai. Der blev dog ved med at stå en særlig glans om Astor, og dets ”tea dances” og overdådige aftenballer i 1920’erne var eftertragtede blandt byens hvide overklasse. Da Astor i 1926 gav adgang for kinesere til tea dance-arrangementerne, blev det også et populært mål for den bedrestillede del af Shanghais kinesiske befolkning.
Den sidste store modernisering af Astor House før 1927 fandt sted i 1923. Fra åbningen skrev den lokale avis The North-China Herald om balsalen:
”De lyseblå vægge dekoreret med unge piger og sylfider, der danser på de frie områder, står bag gipsrelieffer til den indirekte belysning, der hænger ned fra loftet, mens smukt støbte kvindefigurer understøtter loftet. Hvis man ser bort fra de lysindlagte spejle, var påfugleskallen til orkesteret måske den største dekorative nyskabelse.”
Andre roste balsalen for dens vifter og dens kølende springvand, og nogle bed mærke i det hvælvede glastag. At der var tale om overdådig luksus, var alle enige om. Der var også enighed om, at tea dance-selskaberne vel forløb nogenlunde ordentligt, men ud på aftenen sprang folk i springvandene i fuldskab.
Astor House’s balsal med påfuglescenen fotograferet i 1926