SHANGHAI-LEKSIKON
Hundevæddeløb

Hundevæddeløb var en populær kilde til morskab og gambling i det gamle Shanghai. Hunde – typisk greyhounds – løb efter en figur formet som en kanin rundt på en bane.

Hundevæddeløbsbanen ”Canidromen” blev bygget i årene 1927-28 i den franske koncession. Foruden væddeløbsbane havde anlægget balsal og sportsfaciliteter. Udover Canidromen var der to andre hundevæddeløbsbaner i byen, begge lokaliseret i den internationale zone – Luna Park, opført af The Greyhound Association Ltd., og The Stadium, opført af The Shanghai Greyhound Racing Club. 

Væddeløbsbanerne var ejet af britiske og franske foreninger, og der blev afholdt løb flere gange om ugen. Tilskuere var der rigeligt af; banerne annoncerede i de kinesiske aviser og uddelte gratis billetter til kineserne, der derfor ofte blev de helt store ofre for gamblingen. Derfor forsøgte den kinesiske regering ad flere omgange at dæmme op for spillene, bl.a. ved at søge at lukke hundevæddeløbsbanerne.

I maj 1929 sendte regeringen en protest til den britiske ambassadør. Det førte i første omgang førte til, at der kun blev afholdt hundevæddeløb i den internationale koncession én gang om ugen. I juli 1930 tog regeringen endnu et skridt og proklamerede, at den ville arrestere alle banernes kinesiske medarbejdere og brugere. Det blev skæbnesvangert for hundevæddeløbet i den internationale koncession, og d. 31. marts 1931 lukkede hundevæddeløbet i Luna Park og The Stadium.

Stemningen mod hundevæddeløb, og gambling i det hele taget blev i de større aviser i Shanghai tiltagende, men væddeløbsbanen i den franske koncession nægtede at følge den kinesiske regerings krav. Canidromen forblev åben frem til 1932.


Danish language flag  English language flag

Shanghai Modern Left
Shanghai Modern Menu Left
 

Shanghai Modern Menu Right

Shanghai Modern Title
X


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 369 Gå til eller i hundene
Mangler De lidt let adspredelse? Morer det Dem at se Guds skabninger yde deres bedste og mærke ophidselsen rulle i blodet? Så besøg Canidromen i den Franske koncession.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 404

fristelse og morskab for det voksne publikum. Her kan De nå de højeste tinder og de dybeste afgrunde på ganske kort tid. Her kan De mærke stemningen og spændingen, når hundene løber med en hastighed, et menneske kun kan drømme sig til.

God til spil

Om De spiller eller ej, vil De mærke hvorledes blodet ruller i kroppen, når hundene halser banen rundt efter lokkedyret. En udflugt til Canidromen er således altid en fornøjelig affære. Ønsker de alligevel at spille, kan en indsats gøres for det ringe beløb af $2 eller $5 – og det øger spændingen betragteligt.

Gå ikke i hundene

Men lad nu blot ikke spillefuglen flyve afsted med dem. Både stor gevinst og stort tab er muligheder, når De indlader dem på spil. Mangen en spiller har mistet hele formuer til ulykke både for den enkelte og familien. Derfor: Gå til hundene, ej i dem.

NB: Ønsker herrerne at medbringe deres fruer, gør redaktionen opmærksom på, at klientellet tæller en stor del kinesere.

Søren Hein Rasmussen
Christina Maria Jessen

Ying Chen
Sissel Vennike Ditlevsen
Christina Maria Jessen
Carsten Lysbjerg Mogensen
Søren Hein Rasmussen
Rikke Holst Thomsen

Shanghai Modern Title
Shanghai Modern Left

Shanghai Modern Menu Right